حجت الاسلام و المسلمین علی الهی در گفتگو با خبرنگار سرویس استان های مرکز خبر حوزه با اشاره به مطلب فوق تصریح کرد: بدون تردید کاستن از تراکم حوزوی در قم و ایجاد جاذبه برای اساتید و علما به منظور هجرت به استان ها و شهرستان ها از جمله اقدامات قابل تقدیر مدیریت حوزه های علمیه بوده است که این سیاست باید تداوم داشته و تقویت شود.
وی همچنین با تاکید بر این که حضور علمای بلاد در هر شهر و استانی همواره با خیرات و برکات فراوانی توام بوده است، گفت: این که همه علما و فضلای حوزه بخواهند در قم بمانند چندان جالب نیست به این خاطر که حضور حوزویان به ویژه اهل علم با فضل و سواد لازم در شهرها می تواند به غنای فرهنگی آن مناطق کمک کند از این رو بنده معتقدم که نباید رجال علمی ما فقط در قم بمانند.
این استاد حوزه ضمن تقدیر از تلاش هفته نامه افق حوزه و مرکز خبر حوزه در راستای انجام گفتگو با اساتید و علمای شهرستان ها و اطلاع رسانی از فعالیت های آنان خاطر نشان کرد: از سال 77 به سمنان آمدم و از همان ابتدا تدریس کفایه و مکاسب را در مدرسه صادقیه این شهر آغاز کردم ؛ از همان ایام نیز غالبا روزانه 5 درس ارایه می کردم.
وی افزود: دو سال است که در همین مدرسه خارج اصول فقه را برای حدود 25 تن از روحانیون و طلاب تدریس می کنم.
حجت الاسلام و المسلمین الهی یادآور شد: همچنین یک درس تفسیر کارورزی داریم که چند سالی است در سمنان آغاز شده، این برنامه با حضور حدود 10 تن از آقایان اهل علم برگزار می شود و تقریبا هر کدام از اعضای جلسه تفسیری می نویسند و سپس نقد و بررسی و جمع بندی می شود.
وی اضافه کرد: این طرح در راستای انس با قرآن و نشر معارف و آموزه های ناب قرآنی تاثیر بسیار بالایی داشته است.
امام جماعت مسجد جامع سمنان بیان داشت: یکی از برنامه های ما در استان سمنان این بود به مدت یک سال هر هفته پنج شنبه ها با عنایت به متن عهدنامه امیرمومنان علی (ع) جلسات اخلاقی و فرهنگی برای مدیران استان برگزار کنیم که این برنامه با استقبال بسیار خوب مدیران استانی همراه بود.
این استاد سطح خارج حوزه ادامه داد: در این دفتر که از سال 87 کار خود را آغاز کرده است، علاوه بر دریافت وجوهات شرعی به سوالات مردم به صورت تلفنی و حضوری پاسخ داده می شود، ضمن آن که این دفتر به محلی برای رفع و رجوع اختلافات مردمی و نیز جمع آوری کمک های مردمی برای افراد نیازمند جامعه تبدیل شده است.